Kun meidät nyt kylmästi viskattiin ulos avoimesta, on vissiinkin aika tehdä katsaus voittajaluokan liikkeiden tämän hetkiseen tilanteeseen ja treenisuunnitelma jatkoa varten. Tilanne ei ole toivoton, mutta työsarkaa kyllä riittää.

Paikkamakuu
Minuutin lisäyksen tämän hetkiseen paikallaanoloon en usko aiheuttavan ongelmia. Perustreeniä tällä saralla siis.

Seuraaminen
Voittajassa tulee uutena asiana käännökset paikallaan, askelsiirtymät, hidas käynti ja käännökset sekä hitaassa käynnissä että juoksussa. Seuraamiskaavio myös pitenee, joten pientä kestävyyttä olisi hyvä saada lisää. Kaikkia uusia juttuja ollaan jo harjoiteltu hyvän aikaa, joten teknisesti ei pitäisi olla ongelmia, kunhan koira jaksaa vielä tehdä kaiken yhden ja saman seuraamiskaavion aikana.

Istuminen
Tämä menee jo ihan hyvin, voidaan tehdä koemaisena liikkeenä. Oma äänenpaino ja se, että sanon käskyn aina samalla tavalla, on erityisen tärkeää, jottei Peppi sekoita muihin jääviin liikkeisiin. Täytyy siis itse muistaa olla tarkkana.

Luoksetulo
Perustekniikka on tässäkin kunnossa, maahanmenossa edelleen joskus ennakointia. Täytyy alkaa ottaa enemmän läpijuoksuja, vaikka ne heti veroittavatkin meidän pysäytyksien napakkuutta. Luoksetulo on meillä aina sellaista kummallista taiteilua takapalkan vetovoiman ja mun vetovoiman välillä. Mutta jos kaikki menee nappiin sen suhteen, on tämäkin liike ihan kunnossa, eli täysin koemaisia suorituksia pystytään jo tekemään (vaikkei niitä kovin usein tehdäkään).

Ruutu
Ruutu vaatii vielä paljon hinkkaamista. Olen nyt parin viikon ajan tehnyt ruudun kanssa melkein pelkästään motivaatioharjoituksia kun vauhti ja halukkuus rupesivat ihan tosissaan kärsimään. Eli ruudussa oli aina joko ruokakuppi (täytettynä lihapullan palasilla) tai sitten lelu. Nyt olen ottanut taas mukaan myös kosketusalustatreenit, jotta Peppi joutuu oikeasti hakemaan itse ruudun keskikohdan. Vauhdin kanssa ei ole ongelmia, jos palkka on ruudussa, mutta alustan kanssa vauhti heti kärsii. Mutta harjoitellaan näitä nyt erikseen, josko saisi molemmat vähitellen mahdutettua pikkukoiran päähän :o).

Hyppynouto
Tätä ollaan päästy harjoittelmaan ihan mukavasti lähiaikoina, eikä ongelmia ole esiintynyt.

Metallinouto
Lähdin nyt ihan alusta koko metallin kanssa, kun se on jostain syystä Pepille erityisen vastenmielinen juttu. Eli aloitin siitä, että naksuttelin pelkästä kapulan koskettamisesta kuonolla. Tällä hetkellä nostaa jo kapulan maasta, vaikka se onkin vielä vaikeaa (lue: nostaminen ei tapahdu hetkessä vaan kapula saattaa nostoyristen lomassa liikkua noin puoli metriä eteenpäin). Eli hissukseen tämän kanssa. Onneksi tämän liikkeen kerroin kokeessa ei ole kuin kaksi :o).

Tunnari
Joopa joo, mitähän tähän sanoisi? Kesällä olleen treenitauon aikana tämä liike oli mennyt täysin unholaan Pepillä ja tuntuu, että se menee kerta kerralta vain huonommin. Tänään treenatessa Peppi toi järjestyksessä toisesta reunasta alkaen kapuloita, eikä edes yrittänyt haistella niitä! Harmittaa vietävästi, kun oltiin jo tosi hyvällä mallilla tämän liikkeen kanssa :o(. Tätä täytyy nyt mietiskellä ja päättää, että miten jatketaan harjoituksia. Vielä en osaa oikein sanoa mitään.

Kauko-ohjaus
Vihdoin tuntuu siltä, että Peppi alkaa tosissaan sisäistämään istu - seiso vaihdon ja pystyn selkeästi alkaa ottamaan enemmän etäisyyttä koiraan. Tuon vaihdon kanssa teemana siis etäisyyden kasvattaminen (tällä hetkellä ehkä 4-5 metriä, eli suurin piirtein avoimen luokan matkalta). Uutena juttuna pitäisi alkaa ujuttamaan Pepille aivoihin maasta seisomaan vaihtoa. Käsiavusteisesti ollaan tätä tehty tietysti jo vaikka kuinka kauan, mutta nyt pitäisi alkaa jo harjoitella ilman suurempia apuja. Tässä vaihdossa ajattelin selkeyden vuoksi käyttää käskysanoja "ylös" ja "maa".

Eli tiivistettynä meidän tehotreenilistalta löytyy tällä hetkellä ruudun opettelun eteenpäin vieminen sekä kosketusalustan että "motivaatio"palkan kanssa, metallin nostaminen maasta ja jatkossa kapula suussa liikkuminen, tunnari kokonaisuudessaan ja kauko-ohjauksen maahan - seiso vaihto ja muiden vaihtojen kanssa etäisyyden pidentäminen.

Ja sitten pitäisi vaan malttaa treenata ahkerasti!