Tänään treenasin kahteen otteeseen, aamulla tokoa lenkin yhteydessä ja illalla tokoa ja agilitya agilitykentällä. Aamun treenit menivät aika heikosti, mutta iltatreenit melkoisen hyvin. Onkohan niin, että Peppi ei vaan ole oikein "aamukoira"? Tai sitten minä en ole "aamuihminen" :o)...

Aamulla siis luoksetulon pysäytyksiä, kaukoja, noutoa ja paikallaanmakuuta. Ensin lenkin varressa hiekkatiellä kaukoja. Jouduin MONEEN otteeseen käyttämään ensimmäiseen nousuun kaksi käskyä. Lopuksi tein muutaman nousun noin kolmesta metristä naksun kanssa. Meni hieman paremmin. Luoksetulon pysäytykset ok, alkaa ennakoimaan aika pahasti, pysähtyy jo ilman käskyäkin. Otin sitten muutamia suoriakin suorituksia.

Paikallaanmakuuta otin oman kotioven vieressä. Aluksi meni hyvin ja käväisin muutaman kerran (noin kahdeksaksi sekunniksi) kulman takana piilossa ja palasin palkkaamaan. Sitten kun pidensin ajan vähän yli kymmeneen sekuntiin, oli noussut istumaan. Kävin laittamassa takaisin maahan ja menin uudelleen piiloon ja oli taas noussut istumaan. Tein sitten ihan lyhyitä käyntejä piilossa ja tämä meni taas ok. Eli ei vielä kestä ulkona yhtään pidempää aikaa. Hassuinta on, että Peppi ei lähde perääni tms. vaan nousee vain istumaan... Nyt vain paljon lyhyitä paikallaanoloja ja paljon vahvistusta.

Noudossa harjoiteltiin naksun kanssa vain kapulan poimimista ja pitämistä. Ihan ok, ote on joskus vähän löyhä ja joskus vähän heittelee kapulaa suussa. Pitäisi saada ihan rauhalliseksi tuo pitäminen.

Illalla agilitykentällä sitten taas samat liikkeet menivät paremmin! Kaukoissa nousi joka kerta ensimmäisellä käskyllä, tein naksun kanssa ja pisin matka oli noin neljä metriä. Vapautin takapalkalle aina heti ensimmäisen nousun jälkeen. Luoksetulon pysäytykset muuten ok, mutta alkoi jostain syystä kiertämään vasemmalle juostessaan kohti...? Tein myös muutamia läpijuoksuja lähtien itse karkuun (vauhdin lisäämiseksi). Paikallaanmakuu ok, menin ihan hetkeksi monta kertaa A-esteen taakse piiloon.

Agilityn saralla tein takaaleikkauksia hypylle, puomille ja A:lle. Meni hyvin! Keinulle menee jo todella innokkaasti, otan kädellä vastaan, jottei pääse rämähtämään. Kepit menivät jo hyvin Pepin ollessa vasemmalla puolella, oikea puoli olikin sitten haastavampi juttu! Yritin ensin kahdentoista sarjaa, mutta siitä ei oikein tullut mitään (olen itse todella surkea ohjaamaan tältä puolelta). Tein sitten kuudella kepillä ja tämä menikin jo hyvin kunhan sain P:n oikeasta välistä sisään. Lopuksi vielä yritin kahdentoista sarjalla ja sain kuin sainkin yhden onnistuneenkin suorituksen :o). Harjoittelin myös paikallaanoloa lähdössä, eikä yrittänyt varastaa kertaakaan! Varastaminen taitaa olla ongelma enemmän ohjatuissa treeneissä, kun koira on kiihkeämmässä mielentilassa.