Siis plääh... Tänään varmaan huonoimmat treenit pitkään, pitkään aikaan. Lähdin aamulla noin puoli kahdentoista maissa agilitykentälle tarkoituksena tehdä vähän keppejä ja keinua, muutama helppo ja kiva radanpätkä (tyyliin putki - hyppy - A) ja loppuun vielä pienet tokotreenit, lähinnä seuraamista ja noutoa. Ei tullut oikeen mitään mistään tänään.

Kepit ensin muutaman kerran kädellä ohjaten ja sitten ilman ohjausta vierellä kävellen. Okei, tässä näytti vielä hieman valoisalta. Nämä meni ok, mutta seuraava toisto menikin sitten jo ihan puihin. Yksi onnistunut keppi sarja vielä ohjaten ja päätin vaihtaa estettä. Tein yhden helpon radanpätkän, tämä ok. Sitten puomilla muutama kontaktiharjoitus, nämäkin ok, vaikka keskellä puomia selvästi hidasti vauhtia (keinun pelko heijastuu nyt myös tänne?). Tämän jälkeen siirryin keinuun, mikä meni totuttuun tapaan arastellen, mutta tuli kyllä namin perässä. Kaikki tämä siis meni ok, mutta Peppi ei oikein ollut innokas oma itsensä vaan vaikutti todella poissaolevalta.

Ajattelin sitten, että agility saa jäädä tähän ja siirryin tokon pariin. Ei olisi pitänyt. Nouto meni ihan päin seiniä. Vein kapulan vain muutaman metrin päähän ja annoin P:lle luvan noutaa. Meni kapulalle ja lähti haistelemaan jotain maasta. Kielsin ja käskin noutaa, muttei tuonut vieläkään. Otin kapulan ja laitoin P:n kiinni ja pidin tauon treenaten Ronjaa Pepin edessä. Tämä auttoi vähän, sillä kun otin Pepin kanssa noudon uudestaan, teki kohtuu hyvän noudon. Toinen toisto menikin sitten taas huonosti, eikä Peppi suostunut lähtemään noutoon ollenkaan! Naksuttelin sitten Pepille ainoastaan kapulaan koskemisesta ja muutaman toiston jälkeen se palautti vierelle. Jätettiin treenit tähän, vaikka nyt kun ajattelee olisi varmaan pitänyt lopettaa heti alkuunsa.

Tämä on todella kummallista käytöstä Pepiltä, joka oli samanoloinen viimekin lauantaina treenatessa. Lainaus viime lauantailta:

"...Kävin tänään Pepin kanssa itsekseni aamulla treenailemassa agilityä. Ei mennyt aivan huonosti, mutta ei nyt aivan niin hyvinkään. Peppi tuntui olevan hieman muissa maailmoissa, mikä on kovin outoa, sillä yleensä se suhtautuu agilityyn mitä suurimmalla innolla..."

Olen yrittänyt miettiä syitä tähän innottomuuteen ja olen huomannut muutamia seikkoja, joilla voi olla jotain merkitystä. Ensinnäkin Peppi on muutenkin tuntunut jotenkin vaisulta ja väsyneeltä viime aikoina. Ehkä mahdollisesti pentujen hoito vielä rasittaa? Voisiko Peppi olla hieman masentunut kun se on menettänyt paikkansa perheen "vauvana" pennun tulon myötä? Nämä muutokset ovat nimittäin näkyneet selvemmin juuri pennun tulon jälkeen. Toisaalta ilma on ollut melkoisen lämmin ja painostava molempina lauantaina eikä aamuruoan annostakaan ollut kulunut kuin muutama tunti. Ehkä joku näistä syistä osuu oikeaan, täytyypä ottaa huomioon jatkossa ja yrittää kehitellä niihin jotain ratkaisua.