Treenasin tänään Pepin kanssa sisätiloissa noutoa, kaukokäskyjä ja seisomista. Ei oikein tänään mennyt putkeen. Peppi oli selkeästi liian kiihtyneessä mielentilassa, vinkunaa ja kaiken mahdollisen toiminnon tarjoamista (menee maahan - istuu - taas maahan - vikisee...). Huomasin kyllä heti tämän asian, mutta silti ajattelin treenata ensin kaukokäskyjä (hölmö minä...). No, eihän se ihan toiminut. Yritti koko ajan varastaa takapalkalle ja nousi heti istuttuaan puoliksi seisomaan. Joo, tein sitten muutaman onnistuneen istumaan nousun läheltä ja jätin homman sikseen.

Tämän jälkeen otin muutaman noutoharjoituksen. Ensin vahvistin naksulla kapulan spontaania poimimista maasta ja tämän jälkeen yhden kisamaisen liikkeen. Nämä menivät ihan hyvin, joskin perusasennossa vielä korjaamista. Sitten otin läheltä kapulan poimintaa ja siirtymistä kapula suussa perusasentoon, tässä tiputti yhden kerran kapulan, mutta kun odotin mitään tekemättä, nosti kapulan ja luovutti käteen. Eli nouto menee ihan kivasti, intoa tähän liikkeeseen on kovasti, mikä on itselleni aika yllättävää. Ajattelin nimittäin joskus, että tämä olisi Pepille jotenkin vaikea liike oppia, mutta sen kanssa ei loppujen lopuksi ole ollut mitään ongelmia.

Sitten päätin vielä vahvistaa seisomista naksuttimen avulla kun on alkanut tuntua, että Peppi sekoittaa nyt kovasti seiso ja istu -käskyjä toisiinsa. Kovasti tarjosi nytkin istumista, mutta lopuksi sain mukavasti onnistuneita seisomisiakin. Tässä kyllä riittää työmaata...

Iltalenkillä otin vielä kaksi melko lyhyttä seuraamispätkää. Toisessa tein yhden käännöksen molempiin suuntiin. Vasen käännös hyvä, oikeassa paketti vähän hajosi ja Peppi ajautui hetkeksi hieman poikittain. Toisessa seuraamisessa otin lyhyen juoksuosuuden ja se meni erinomaisesti! Ei yhtään hyppyä vasten tai muutakaan kiihtymisen merkkiä. Muutenkin seuraaminen oli mallikelpoista hyvällä kontaktilla ja mielestäni hyvällä paikalla. Täytyy muuten ottaa viikonloppuna kun pääsee valoisalla treenaamaan vähän videokuvaa Pepin seuraamisesta niin näen paremmin tuon oikeapaikkaisuuden.