Valittelin viime kirjoituksessa Pepin kaukokäskyjen istu - seiso vaihtoa. Tänään kuitenkin päästiin liikkeessä ihan yllättäen reilusti eteenpäin :o). Päätin kokeilla pidentää välimatkaa vaikka läheltäkin asennon vaihto on tuntunut jotenkin hankalalta. No, kuinka ollakkaan se vaihto sujuikin sitten paremmin kun olin hieman kauempana. Saattaa olla, että oma heilumiseni liian lähellä koiraa on näyttänyt Pepistä hassulta ja se on jotenkin paineistunut siitä, sillä nyt liike näytti jotenkin paljon vapautuneemmalta kuin aiemmin.

Pepin kanssa otettiin myös ruutua kosketusalustalla ja lopuksi myös lelulla, jotta sain sille oikein raivovauhdin päälle. Täytyykin muistaa ottaa noita lelutoistoja vielä enemmän koska vauhtia ei noihin kosketusalustalla tehtyihin harjoituksiin jostain syystä tule tarpeeksi. Pitää myös ottaa ohjelmaan ruutu niin, että rakennan ruudun etukäteen ja sinne lelu, jolloin Peppi ei näe että laitan lelun ruutuun. Seuraamisessa tehtiin käännöksiä, askelsiirtymiä, hidasta käyntiä ja juoksua. Hitaassa käynnissä ja juoksussa paikka on huomattavasti parempi kuin normaalivauhdissa. Askelsiirtymiä ja oikealle käännöksiä pitää tehdä enemmän. Muutama luoksetulo niin, että ensin liike kokeenomaisesti maahanmenoon asti, josta vapautus palkalle. Sen jälkeen pelkkä seisominen, josta vapautus takapalkalle. Ei ennakoinut kummallakaan kerralla :o).

Friian kanssa tehtiin kosketusalustaa, luoksetuloa, seuraamista, liikkeestä seisomista ja kaukoja. Kaikki menee ihan mukavasti koiran osaamisen nähden, eli hiottavaa vielä riittää, mutta alkavat näyttää jo ihan tokoliikkeiltä sentään :o). Tänään keskittyminen ei ollut ihan samaa luokkaa kuin viime treeneissä, pientä herpaantumista aina välillä.