Treenailtiin Pepin kanssa eilen ja tänään ihan vaan omassa keittiössä lähinnä kaukokäskyjä sekä noutokapulan poimintaa maasta (sekä puu että metalli). Myös kosketusalustalla seisomista harjoiteltiin. Tänään otin lopuksi vielä nopeita maahan ja seiso -käskyjä repimisleikin yhteydessä. Tällä koitan saada terävyyttä lähinnä hieman hiipivään seisomaan jäämiseen. Kaiken kaikkiaan treenit menivät hyvin. Makupaloina käytin nappuloita.

Kaukokäskyissä otin muutamia toistoja takapalkalla istumaannousussa. Etäisyys edelleen se noin 1,5 m. Toimi hyvin, nousi istumaan joka kerralla, ei edistystä. Takapalkka tuntuu sopivan Pepille tässä palkkausmuodoksi. Tällä hetkellä otan vain yhden istumaannousun ja sitten vapautan palkalle. En oikein vielä tiedä kannattaisiko ottaa aina vain näitä yhden nousun toistoja niin kauan, että saan matkan pidennettyä oikean mittaiseksi, vai kannattaisiko jo nyt kuitenkin vaatia useampi nousu lyhyemmältä välimatkalta... Pitääpä miettiä tätä... Maasta seisomaan nousuja tehtiin niin, että olin aivan vieressä ja ohjasin liikerataa oikeaksi.

Noutokapulan poimiminen sujuu nyt ongelmitta, intoa riittää. Hieman pureksimista ja kapulan heiluttelua havaittavissa, yritin nyt naksauttaa vasta kun Peppi piti kapulaa nätisti ja otti kontaktin. Alkoi mielestäni toimia. Metallikapulan nostaa jo maasta käteen, mutta kestoa pitäisi ruveta senkin pitämiseen pidentämään. Aion nyt vielä keskittyä kapula suussa rauhoittumiseen ja pitämisen kestoon.

Kosketusalusta toimi mainiosti, hyvin on muistissa. Vähän steppailua alustalla aluksi oli, mutta aloin palkata vain paikallaan seisomisesta (molemmat jalat kosketusalustalla) ja hyvästä kontaktista. Lopun leikit meni hyvin, malttoi leikin keskellä mennä maahan ja seisahtua kun pyysin ja jopa erotti siinä tiimellyksessä käskyt toisistaan! Mukava treenikerta,  kaikki sujuu kivasti. Alokasluokan puolesta tavoitteenamme on siis lähinnä suoritusvarmuuden lisääminen.