Tämänpäiväiset ohjatut agilitytreenit menivät jo paremmin. Itseasiassa paljon paremmin verrattuna lauantaihin. Ensimmäisessä pätkässä teemana kepit ja pussi radalla. Pussin kanssa ei mitään ongelmia, kepit vaatii vielä paljon hinkkaamista meiltä. Peppi teki kyllä kepit ilman apuja, mutta lopussa kun otettiin keppejä uudelleen, alkoi mystisesti jättämään viimeisen pujottelun välistä. Oli pakko ohjata kädellä (joka sekin meni muutaman kerran aivan pieleen), että sain onnistuneen suorituksen. Meidän ongelma kepeillä on nyt se, että yritän itse mennä liian lujaa ja alan sähläämään ja koira menee sekaisin. Kokeillaan ensi kerralla niin, että kuljetan kättä koiran nenän korkeudella sen pujotellessa ilman, että varsinaisesti ohjaan kädellä. Katsotaan miten toimii.

Toisella radalla oli teemana kohtuullisen vaikea hyppy-sarja. Kolme estettä oli aseteltu vierekkäin linjaan ja ensimmäiselle esteelle tuli työntö, sitten välistä veto ennen toista estettä ja kolmannelle piti jatkaa takaa. Ja ihme kyllä tämä meni meiltä jopa kohtuullisen hyvin! Täytyy sanoa, että olin kyllä todella yllättynyt. Tehtiin rata kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla ilman virhettä. Sujuvamminkin varmasti voisi ohjata, mutta meidän historian tuntien voin todella sanoa, että tässä ollaan kyllä menty eteenpäin! Mukava huomata välillä jotain edistymistä, antaa motivaatiota treenaamiselle :o).

Friian kanssa käytiin tänään ihka ensimmäisellä hihnalenkillä ihan kahdestaan. Kyllä huomasi, että pentu on tottunut kulkemaan tutussa turvallisessa seurassa lähinnä metsässä. Auto oli pelottava, pyörä oli pelottava, juoksija oli todella pelottava ja naapurin labrodoriuros oli pelottava kunnes tottui siihen pikkuhiljaa meidän omistajien jutellessa. Eli täytyypä ottaa itseä niskasta kiinni ja muistaa säännöllisesti totuttaa pentua myös normaaliin "kaupunkikoiran" arkeen.