Täytyypä pitkästä aikaa päivitellä treenaustietoja tännekin, jotta vähän itsellekin selviää että missä taas mennään. Ollaan treenailtu kohtalaisesti, Friian kanssa sekä sisällä että ulkona kotinurkilla ja Pepin kanssa ollaan käyty maanantaisin kisaavien koulutuksessa Purinalla.

Otetaanpa ensin katsaus Friiskun tilanteeseen. Harjoituksen alla on ollut sivulletulo, seuraamisen alkeet, paikallaanolo, vauhtinouto, tunnarin alkeet sekä kaikkea muuta pientä. Sivulletulo sujuu jo ihan mallikkaasti, vähän täytyy vielä kädellä auttaa. Olen myös kasvattanut liikkeen kestoa ja Friisku malttaakin olla sivulla jo hetken aikaa. Seuraamista ollaan tehty muutamien askeleiden sarjoissa ja otettu mukaan myös käännöksiä ja peruuttamistakin takapään käyttöä ajatellen. Namin kanssa menee hyvin, seuraamista ollaan tehty myös ihan yhden askeleen verran ilman "houkutusnamia" ja sekin sujuu. Jos otan useamman askeleen ilman namia, kontakti kyllä säilyy, mutta havaittavissa pientä irtoamista sivusuunnassa.

Paikallaanolossa ollaan menty eteenpäin, vaikka vielä pitääkin olla melkoisen varovainen tämän liikkeen kanssa, sen verran liikkuvaista ja kärsimätöntä sorttia tämä pentu. Paikallaanoloa otettu sekä makuulla että istuen. Noudossa ollaan keskitytty hauskoihin vauhtinoutoihin, joissa pääasia on ollut vauhti, innostuneisuus ja se, ettei Friia käy pureksimaan kapulaa. Hyvin on mennyt nyt viimeisinä kertoina, kun hetsaan vähän kapulalla ja annan noutaa suoraan heitosta. Tuo kapulan melkein perille asti, palautuksella ei tosin ole vielä niin väliä. Erikseen ollaan sitten tehty pitoharjoituksia tunnarikapulalla, mikä sitten lopuksi liitetään tuohon vauhtinoudon loppuun. Pitäminen on vielä hyvin malttamatonta ja lyhytkestoista...;o)

Tunnarikapula löytyy kohtuullisen helposta piilosta, ruohikon seasta jo helposti ja poimii kapulan jopa suuhun ja lähtee palauttamaan :o). Erityisen tyytyväinen siis olen meidän Pennelin viimeaikaiseen edistymiseen :o). Häiriötreeniä vain kaivattaisiin rutkasti enemmän. Huomenna yritän ehtiä ennen pitämääni arkitoko -ryhmää omatoimivuorolle treenaamaan, jotta saataisiin kunnon häiriötä aikaiseksi.

Pepin kanssa ollaan tosiaan käyty ryhmässä maanantaisin treenaamassa ja pahin ongelma, joka on nyt tullut esiin on se, että Peppi nousee seisomaan paikallaanolon aikana, viime kerralla jopa heti kun olin lähdössä sen viereltä. Eli on todella epävarma tässä liikkeessä. Luulen, että nyt pitää harjoitusta vaan helpottaa rutkasti ja palkata paljon. Yritin tuota varmasti aiemmin mainitsemaani palkkaamattomuutta paikallaanmakuussa, mutta tuntuu siltä, että se tekee Pepistä entistä epävarmemman ja aiheuttaa vain lisää ongelmia. Kokeillaan siis reilua palkkaamista namilla, jotta koira tajuaa taas mikä on homman nimi. Myös vinkumista esiintyy kouluttaessa nykyään jatkuvasti, enkä oikein tiedä miten puuttua asiaan...

Muuten treenit ovat menneet mukavasti, seuraamisen paikkaa yritän edelleen hioa taaemmas ja saada siihen sen verran virettä lisää, että kiinnostus säilyisi liikkeessä pidemmänkin ajan. Pikkaisen ollaan aloiteltu hiomaan joitain voittajan liikkeitä, eli ruutua, tunnaria ja kaukokäskyjen seiso - istu vaihtoa. Näissä vielä ihan alussa. Nyt vain kovasti yritän arpoa, että ilmoittaisinko Pepin UMN:n huhtikuun kokeeseen tuon paikallaanolo ongelman takia vai en...?