Tänään saatiin Pepin kanssa vihdoin kaivattua häiriötreeniä. Otin Pepin mukaan Friian pentutreffeille ja jäimme sen jälkeen treenaamaan aikuisten koirien kanssa. Ensin otettiin paikallaanmakuuta. Melko paljon oli häiriötä, muun muassa vieressä treenaava koirakko sekä hihnassa haukkuvia jöötti-kavereita.

Aluksi meni hyvin, pystyin menemään joksikin aikaa näkösuojaankin. Kävin palkkaamassa ja palasin näkösuojaan, mutta tällä kertaa Peppi nousi hetken päästä seisomaan, pysyi kuitenkin paikallaan. Kävin korjaamassa, mutta taas sama juttu. Otin sitten niin, että menin aivan lähellä olevan auton taakse piiloon ja tämän Peppi kestikin sitten jo aivan hyvin. Eli harjoitusta tässä tarvitaan rutkasti!! Kisoissa Peppi on vielä paineistuneempi kun poistun sen luota, joten ilman TODELLA paljoa treeniä tätä liikettä en kyllä lähde kisoissa yrittämään.

Kaukoja tein noin kolmesta metristä (helpotin vähän kun oli vieras paikka). Sujui hyvin, yhden kerran tarvitsin ensimmäiselle nousulle kaksoiskäskyn. Luoksetulon pysäytykset menevät nyt todella hyvin. Tähän asti olen antanut sekä sanallisen että käsimerkin pysähtymiseen, mutta päätin nyt jättää sanallisen käskyn pois. Tuntuu ottavan paremmin tässä tapauksessa tuon käsimerkin. Vauhtiakin on ollut mielestäni ihan hyvin nyt kun ollaan saatu pidennettyä matkaa.

Myös seuraamista otettiin muutama pätkä. Meni paremmin kuin aikaisemmin, muutaman kerran katsahti muualle, mutta palautti kontaktin samantien. Tuntuu, että Pepin seuraaminen paranee kun harjoittelen sitä paljon hihnassa. Täytyy jatkaa sitä siis.

Jatkossa
  • PALJON paikallaanmakuu treeniä. Häiriöttömässä paikassa keston kasvattimen ajankohtaista.
  • Kaukojen matka pidemmäksi. Tee jo pidempiä sarjoja, Peppi tuntuu saavan lisää potkua nyt siitä, että todella vaadin siltä vaikeampia suorituksia.
  • Luoksetulon pysäytyksissä voisi alkaa pikkuhiljaa jatkamaan luoksetulon myös pysäytyksen jälkeen. Esim. yksi suoritus neljästä voisi jo olla kokonainen liike.
  • Paljon motivoituja seuraamispätkiä (myös hihnassa). Useimmiten naksun kanssa.
  • Noudon kanssa pitäisi nyt tehdä ihan perus pitämisharjoituksia. Ote on mielestäni huonontunut ja räiskii kapulaa aika ajoin.