Lähdettiin tänään Pepin kanssa harjoittelemaan tunnaria vihdoin ihan tosissaan. Peppihän osaa kyllä etsiä tunnarikapulan esimerkiksi pitkän ruohikon seasta ja palauttaa sen, mutta varsinaisen tunnarin harjoittelua ei olla aiemmin tehty.

Lueskelin muutamaa kirjaa ja päädyin lähteä opettamaan tunnaria Pepille naksulla. Peppi on aina reagoinut naksuun hyvin ja halusin ehdottomasti välttyä paineistamasta koiraa millään tavalla kyseisessä liikkeessä ja parhaiten yleensä itse onnistun siinä naksun avulla. Menin siis Pepin kanssa ulos ja otin jonkin verran kaikkea perustreeniä alkuun, jotta sain virettä hieman laskemaan (käy melko kuumana alkutreenistä). Tämän jälkeen laitoin Pepin makuulle odottamaan ja asetin ensin hajustamattoman kapulan maahan ja selvästi Pepille näyttäen asetin sen viereen hajustetun kapulan (ehkä aavistuksen lähemmäs koiraa kun toisen kapulan). Tämän jälkeen sanoin "oma" ja Peppi suuntasi suoraan oikealla kapulalle ja jo kun meinasi poimia tuli naksu ja nami. Muutamia toistoja näin ja aina suuntasi oikealle kapulalle.

Päätin vaikeuttaa hieman (ei ehkä olisi pitänyt, kun kyseessä kuitenkin ensimmäinen treeni, mutta ahne mikä ahne...) ja vaihdoin niin, että hajustettu kapula olikin nyt hajustamattoman toisella puolella ja Peppi menikin hakemaan väärän kapulan. Tähän en reagoinut mitenkään muuten kuin otin kapulan Pepiltä ja aivan eleettömästi odotin että hakee oikean ja hetken mietittyään menikin oikealle kapulalle, josta naksu ja nami. Laitoin uuden hajustamattoman ja selvästi taas näytin Pepille oikeaa kapulaa ja saatiin taas oikein kivoja onnistuneita toistoja monta. Tämän jälkeen muistaakseni taas vaikeutin hieman ja toi väärän. Toimin jälleen samalla lailla kuin aikaisemminkin ja meni taas oikealle. Lopuksi vielä muutamia onnistuneita toistoja. Eli hyvinhän tämä toimi, täytyy vaan muistaa nyt alussa pitää todella helppoina nämä harjoitukset ja koittaa olla ahnehtimatta liikaa, jotta koiralle muodostuu selvä kuva siitä, mitä haluan sen tekevän.