Tänään treenailtiin Pepin kanssa muutamaan otteeseen. Aamulla harjoiteltiin sisällä noutoa, päivällä ulkona seuraamista ja illalla sisällä kosketusalustaa ja kaukokäskyjä. Aamuinen noutoharjoittelu meinasi mennä hässäkäksi kun yritin ottaa samalla Pepistä kuvia kapula suussa. Tässä esimerkkejä epäonnistuneista otoksista:

289681.jpg     289674.jpg

289677.jpg     289683.jpg 

Todella vaikeaa saada järkevän näköistä kuvaa tuosta koirasta, aina sillä on joku ihme ilme tai sitten se liikauttaa päätään juuri kun otan kuvan. Itse kapulan kanssa pelailu meni hyvin, lukuunottamatta tuollaista outoa ajoittaista päänviskomista, minkä voi todeta kolmannesta kuvasta. Tänään otin ensimmäistä kertaa noutoharjoittelua niin, että annoin kapulan Pepille suuhun, jätin sen paikalleen ja menin itse noin kuuden metrin päähän ja kutsuin sen sivulle. Tämä sujui yllättävän mukavasti! Perusasentokaan ei jäänyt kuin ehkä hieman vinoksi, enkä nyt ensimmäisillä kerroilla täydellisyyttä vielä vaatinutkaan.

Seuraamisen harjoitteluun olen päättänyt ottaa naksun mukaan jos sillä saisi liikkeeseen vähän enemmän tarkkuutta ja keskittymistä. Tuntui kyllä auttavan, kontakti ei herpaantunut ja yritin naksauttaa mahdollisimman tarkasti silloin kun Peppi oli juuri oikealla paikalla. Täytyisi jaksaa lähteä joka päivä ulos hetkeksi kahdestaan Pepin kanssa tekemään lyhyt seuraamisharjoitus (lupaan ja vannon yrittää ...;o).

Nyt illemmalla kosketusalustan kanssa ei ongelmia, pidensin välimatkaa noin kuuteen metriin. Hyvin meni. Kaukokäskyissä nousi ihmeellisesti puoliksi seisomaan ensimmäisellä käskyllä ja varasti vielä takapalkalle. Seuraavaksi kuitenki hienosti istumaan, mutten sitten vielä pidentänyt välimatkaa vaan tein läheltä helppoja asennonvaihtoja nopealla tempolla.

Niin, ja hyppyäkin oli pakko kokeilla erittäin omatekoisella hyppyesteellä eli apuvoimin pystyssä pidetyllä aaltopahvin palalla. Edellisestä hyppykerrasta on varmasti vuosi aikaa ellei enemmänkin, joten ei ihme, että Peppi yritti ensin kiertää esteen. Menin kuitenkin tarpeeksi lähelle estettä ja kyllähän se sitten muisti liikkeen ja suoritti sen muutamaan kertaan ihan koeliikkeen tapaan (ilman lopun istumista tosin ennakoinnin välttämiseksi).

Tilasin muuten tänään Salme Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi -kirjan.