Treenimotivaation ylläpitämiseksi päätin tehdä jonkinlaisen treenisuunnitelman helmikuulle. Avoimen luokan liikkeisiin olisi pääasiassa tarkoitus keskittyä. Ajattelin koota tähän avoimen luokan liikkeet ja omat mietteeni siitä, millaisessa vaiheessa kyseisen liikkeen harjoittelu on tai miten liikettä olisi tarkoitus lähteä opettamaan.

Paikalla makaaminen - Pepin paikallamakuu on ollut pidemmän aikaa varmalla pohjalla, mutta harjoitusta ja varmuutta liikkeeseen tarvitsemme nyt kun emäntä onkin näkösuojassa. Paljon treeniä niin sisällä kuin ulkona vaihtelevalla pituudella. Erilaisia häiriötreenejä yleensäkin paikallaan makuuseen.

Seuraaminen - Jatkan harjoittelua samaan malliin kuin ennenkin. Pääasiassa lyhyitä, hyvällä motivaatiolla toteutettuja seuraamispätkiä. Harvemmin pidempiä pätkiä palkkaamattomuuden "siedätyshoidoksi".

Maahanmeno - Liike vaatii harjoittelua lähinnä siihen, että Pepin paikallaanmakuu varmistuisi ja se kestäisi myös sen, että palatessani sen luo joudun käväisemään sen takana. Makuutreeniä niin, että kuljeskelen ympäriinsä ja myös koiran takana.

Luoksetulo - Tämä liike vaatii varmasti eniten harjoitusta, sillä tätä emme ole treenanneet vielä oikeastaan ollenkaan. Tällä hetkellä tarkoituksena on aktivoida Peppi taakse palkkaukseen jättämällä sen taakse nami ja houkutella sitä ensin hyvin lyhyellä välimatkalla luokse ja käskyllä 'seiso' pysäyttää koira ja samantien vapauttaa se takana olevalle palkalle. Yritän tätä ensin ja katson miten tuntuu toimivan.

Seisominen - Seisomisen kanssa sama juttu kuin maahanmenossa. Paljon harjoitusta seisaaltaan paikaallaan olemisesta. Muuten liike hallinnassa.

Nouto - Peppi tekee sisällä liikkeen kokeenomaisesti kohtalaisesti (joskus vähän heittelee kapulaa ja perusasennot jäävät ajoittain vinoiksi). Rauhallisen pitämisen harjoituksia koiran ollessa sivulla sekä luovutusharjoituksia, jotta luovuttaisi kapulan aina käteen. Jossain vaiheessa pitäisi liikettä alkaa harjoittelemaan myös ulkona.

Kauko-ohjaus - Tässä olen käyttänyt lähes yksinomaan takapalkkausta namilla. Tuntuu sopivan Pepille, matkaa olen kerryttänyt tällä hetkellä noin kolmeen metriin ja liikettä olen harjoitellut tähän asti lähes ainoastaan sisätiloissa. Seuraavana vuorossa matkan pidentäminen ja liikkeen harjoittelu myös ulkona.

Hyppy - Hyppyä pitäisi harjoitella läheisellä koirakentällä. Ihan vaan palkata istumisesta esteen toisella puolella ja kutsua Peppi sivulle esteen yli. En usko, että tämä liike aiheuttaa ongelmia.

Muuta mieleen tulevaa harjoiteltavaa on ehdottomasti perusasennossa rauhassa istuminen! Mikään ei ollut tuskallisempaa viime kokeessa kuin se, että koira sinkosi koko ajan perusasennosta eteeni seisomaan ja tapittamaan minua ihmeissään kuin kysyen, että "No, mitä tehdään?!".