Tavoite saavutettu. Alokasluokan ykköstulos pistein 169,5  lähti mukaan eilisestä kisasta. Parannettavaa jäi, mutta positiivista oli, että seuraamiset onnistuivat yksilöliikkeistä parhaiten. Itselleni kun juuri tuo seuraaminen on jostain syystä se epävarmuutta aiheuttava tekijä.

Kokeen alussa oli tosissaan vaikeuksia saada Peppiä pysymään istumassa perusasennossa. Se ei meinannut malttaa millään istua rauhassa kun tuomari tarkasti muiden koirien luoksepäästävyyttä. Kuin ihmeenkaupalla Peppi kuitenkin pysyi tiukalla paikka käskyllä perusasennossa juuri maahanmeno käskyä edeltävän ajan ja pysyi onneksi paikallaan koko liikkeen ajan. Eli luoksepäästävyydestä ja paikallaanmakuusta molemmista pisteet 10. Täytyy jatkossa kiinnittää paljon(!) huomiota tuohon perusasennon rauhallisuuteen ja pysyvyyteen.

Seuraamiset menivät tuomarin mielestä oikein hyvin, niistä pisteiksi 9 ja 9,5. Omasta mielestäni seuraamisissa oli tietysti parannettavaa, kontakti herpaantui hetkeksi välillä ja koira jäi muutaman kerran hieman jälkeen. Maahanmeno oli muuten hyvä, mutta Peppi nousi istumaan juuri ennen kuin pääsin sen vierelle. Luoksetulossa Peppi oli noussut istumasta seisomaan, joten näistä kahdesta liikkeestä molemmista 8,5. Luoksetulon jälkeen Peppi selvästi kävi jostain syystä kovin epävarmaksi, ja hiipi seisomaan jäämisessä jonkin matkaa perääni. Myös kun palasin koiran luo se istui perusasentoon liian aikaisin. Seisomisesta arvosanaksi 5. Hyppy jatkui samalla epävarmuuslinjalla, jouduin antamaan kaksi käskyä, ennen kuin Peppi hyppäsi esteen yli. Hypystä 6. Kokonaisvaikutukseksi tuomari antoi 9.

Jatkossa tulisi siis kiinnittää huomiota noihin vierellä palaamisiin sekä miettiä, mistä Pepin kahden viimeisen liikkeen käytös johtui. Näillä eväillä jatkamme suoraan avoimeen luokkaan, ehkäpä joskus loppukesän / syksyn tienoilla. Nyt vielä treenaillaan kevyesti jonkin aikaa ja sitten keskitytään mahdollisten pentujen hoitoon (Peppi menee kasvattajan luokse tekemään pienokaisensa).

Sitten vielä yksi tärkeä asia:

Hyvää 5-vuotis syntymäpäivää meidän omalle lössykälle, iki-ihanalle Ronjalle!