Käytiin sunnuntaina taas Friian kanssa saamassa vinkkejä tokokoulutuksessa. Kerrattiin perusasentoa ja seuraamisen alkeita, luoksetuloa ja ruutua. Uusina asioina jatkoa seuraamiseen, jäävät liikkeet sekä tunnarin alkeet.
  • Seuraamista aletaan nyt ottaa niin, että muutaman askeleen seuraaminen - perusasento - yhden askeleen seuraaminen - palkka. Lisäksi tehdään muutaman askeleen seuraamisia niin, että päätetään perusasentoon.
  • Luoksetulossa voin alkaa ohjaamaan Friian suoraan perusasentoon. Paikallaanoloa pitäisi vaan vielä treenata ahkerammin. Aloin nyt tehdä niin, että palkkaan heittämällä namin koiran taakse kun irtoaminen tuntuu niin vaikealta ja sainkin heti otettua enemmän etäisyyttä :o).
  • Ruutua esimerkiksi ruokakupin kanssa. Pitäisi olla jotain mikä näkyy selvästi, Friialla edelleen vähän hahmotusongelmia ruutuun irtoamisen kanssa.
  • Liikkeestä maahanmenoa vierellä kävellen ja siitä pyydetään koira kädellä auttaen maahan. Seisomisen opettaminen lelun kanssa niin, että Friia kävelee vierellä kontaktissa, näytetään lelua ja pyydetään pysähtymään ja palkataan taakse. Aletaan mielellään pikkuhiljaa pidentää seisomisen kestoa, jotta liikkeestä ei tule liian rauhaton.
  • Tunnarin kanssa piilotellaan helppoihin paikkoihin tunnarikapulaa (tai jotain muuta esinettä) ja kehutaan kun pentu löytää ja nostaa kapulan. Ei tarvitse vielä huolehtia palauttamisesta.
Seuraavan kerran meillä on tunti vasta maaliskuun lopulla, joten siihen asti treenaillaan pikkuhiljaa näitä liikkeitä eteenpäin.