Tänään oli Pepin kevään ensimmäiset agilitytreenit. Ja nehän meni ihan kivasti. Tehtiin Anne Saviojan 1 -luokan kisarata ja kyllä se meiltä ihan kohtuullisesti sujui. Alussa Peppi kävi niin kuumana että vetäisi heti toisena esteenä olevan renkaan ohi, joten otettiin koko homma alusta. Tällä kertaa rata menikin ihan mukavasti yhtä riman pudotusta lukuunottamatta. Viimeisellä suorituskerralla sössin itse keppien sisäänmenon, muuten hyvä rata tämäkin. Eli kyllä meidän pitäisi nyt vihdoin saada se ensimmäinen virallinen kisastartti pois päiväjärjestyksestä :o).

Tokon viime viikon loppupuolen treenisuunnitelma jäi toteuttamatta sillä koko viikonloppu meni kaiken muun sähläyksen parissa. Otetaan siis sama suunnitelma voimaan tälle viikolle!

Tämän viikon treenisuunnitelma:

  • Metallin pitoharjoituksia ja erityisesti poimintaharjoituksia
  • Paljon ruutua (vähintään yhden kerran niin, että ruutu on rakennettu ennen koiran kentälle tuontia)
  • Tunnari vähintään kerran
  • Kaukokäskyjen istu - seiso vaihtoa matkaa edelleen pidentäen

Intouduin vielä agitreenien jälkeen jatkamaan lähikentällä tokon parissa ja ensin Friian kanssa hupailtiin ruutua ja sen jälkeen noutoa. Noutokapula on vaan niin kiva, että se halutaan mielellään viedä syrjemmälle ja tehdä siitä pikkutikkuja :o). Olenkin tehnyt nyt niin, että samantien kun Friia poimii kapulan on minulla jo lelu esillä johon se saa juosta kiinni.

Pepin kanssa sitten se suunniteltu "sokko"ruutu, joka osoittautui yllättävän vaikeaksi. Onneksi olin laittanut kunnon palkan (kourallisen nappuloita ja makkaraa) valmiiksi. Siitä sitten useampi toisto perään, ja sujui lopuksi ihan mallikkaasti. Seuraavaksi tunnari, kolme toistoa, joista oman toi joka kerta, mutta kahdella kerralla nosteli vääriä kapuloita. En aio nyt vielä puuttua tuohon väärien nosteluun, uskon että se johtuu vielä epävarmuudesta liikettä kohtaan sillä treenaamme sitä aivan liian harvoin.

Lopuksi vielä istumista, joka sujui tällä kertaa hienosti sekä seuraamista, joka sekin oli oikein mukavaa. Varsinkin juoksuosuuden käännöksineen olivat mainioita :o).

Ja lopuksi vielä hurjat 2 -vuotissynttärionnittelut Friialle ja koko sisarusparvelle, joiden kaikkien kasvamista ja kehittymistä on ollut ilo seurata!