Huomenna meillä onkin sitten koitos edessä Pepin kanssa. En ole kova jännittämään kokeita etukäteen, mutta tiedän, että huomenna koepaikalla jännitys hiipii kyllä vatsanpohjaan. Reppu on pakattu valmiiksi, joten ei muuta kun matkaan aamulla. Lähtö on siinä kymmenen aikaan ja kokeen olisi tarkoitus alkaa klo 12.00. Koepaikkana on parkkihalli, jossa on tokolaisten lisäksi noin 1000 näyttelykoiraa... Häiriötreeneistä olisi saattanut olla hieman hyötyä...

Lähden kokeeseen hyvillä mielillä, sillä vaikka liikkeemme eivät täysin loppuunasti hiottuja olekaan, on meillä silti ihan realistiset mahdollisuudet ykköstulokseen. Jos ykköstulosta ei tule, jatkamme treenaamista ja otamme uudestaan pentusten jälkeen. Aiemmin huonosti menneillä kisoilla on ollut treenimotivaatiota vähentävä vaikutus, mutta nyt olen pyhästi luvannut, etten anna motivaationi laskea kisatuloksesta huolimatta!

Muistilista huomista koetta varten:

Aamulla kohtuullinen aamulenkki ja pikkaisen normaalia pienempi aamuruoka.

Ennen paikallaanmakuuta otan makaamista vierellä, jotta malttaa myös maata siinä (Pepillä joskus tapana nousta takaisin perusasentoon jos joutuu makaamaan liian pitkään vierellä). Ei viretilaa nostavia juttuja, kuten repimisleikkejä vaan ainoastaan namipalkka.

Paikallaanmakuun ja muiden liikkeiden välissä (neljää koiraa ennen meitä) käydään piipahtamassa ulkona ja sitten jonkinverran seuraamista, istumaan jäämistä ym. palkkana sekä lelu että nami. Viretilaa nostetaan ennen kehään menoa, mutta ei liikaa (mistä tietää mikä on sopivasti...?)

Seuraamisessa yritän pitää rytmin tasaisena. Kun palaan koiran luo maahanmenon, seisomisen ja hypyn yhteydessä, en tuijota koiraa silmiin. Koetan sanoa käskyt samalla äänensävyllä ja -painolla kuin harjoitellessa. Yritän olla mahdollisimman rento ja muistan hymyillä!