Jee, kyllä se täytyy vaan uskoa, että pieni treenitauko aika ajoin tekee hyvää. Varmasti niin ohjaajalle kuin koirallekin. Ollaan siis pidetty noin viikon mittainen treenitauko. Ainoa liike mitä ollaan muutaman kerran treenattu, on paikallaanmakuu keittiössä. Tämä onkin mennyt jo hyvin, neljän minuutin paikallaanoloja ja palkka noin 45 sekunnin välein. Eli edistystä tapahtuu.

Täytyy muistaa jatkossakin jonkun liikkeen oikkuillessa helpottaa liikettä tarpeeksi paljon, jotta epäonnistumisen mahdollisuus jää todella pieneksi. Siitä pääsee sitten aika nopeasti kuitenkin etenemään kun koira taas hoksaa, että mikä se homman nimi taas olikaan.

Tänään illalla jatkui taas normaali treenaaminen ja otin melko pitkätkin treenit. Taidettiin käydä läpi kaikki avoimen luokan liikkeet. Peppi oli aivan järjettömän innoissaan ja teki todella motivoituneesti koko ajan töitä. Jaksoi kuitenkin keskittyä yllättävän hyvin. Palkkana broileripullia, noudossa apuna myös naksu.
  • Paikallaanolo
    Tein yhden, lyhyen paikkamakuutreenin kotipihan vieressä, käväisten piilossa kolme kertaa aivan hetkeksi. Hyvin meni, olen todella varovainen vielä tämän suhteen.
    - pidennä palkkausväliä sisätiloissa kunnes pystyy tekemään noin kolmen minuutin paikallaanolon ilman palkkaa
    - ala pidentää varovasti myös ulkona piilossaoloaikaa, jos sisällä menee hyvin

  • Seuraaminen
    Hyvää ja innokasta, kontakti ei tippunut kertaakaan. Paikka varsinkin alussa liian edessä, korjasi kuitenkin loppua kohden.
    - oikealle kääntymisiä pitäisi harjoitella jatkossa, paketti tuppaa niissä vähän hajoamaan (voisi kokeilla niin, että ottaa kaksi askelta seuraamista, oikealla kääntymisen ja samantien seis perusasentoon)

  • Maahanmeno
    Tämä muuten hyvä, mutta maahanmenon rintamasuunta ajoittain vino (johtuu hieman vinosta seuraamisesta?). Kestää jo hyvin taakse kävelynkin.
    - jatkossa vahvistaa vielä tuota makuun varmuutta ohi kävellessä
    - rintamasuunta korjaantuisi varmasti jos saisin tuon seuraamisen edistämisen / vinouden karsittua pois

  • Luoksetulo
    Tein melko lyhyeltä matkalta kolme toistoa. Ensimmäinen paras, lähti tulemaan reippaasti ja pysähtyi napakasti. Vapautus kaikista takapalkalle. Kahdella muulla kerralla hamusi takapalkkaa luoksetulo käskyn jälkeen ja tuli vasta toisella kutsulla.
    - matkan pidentäminen pikkuhiljaa, muista kuitenkin pysäyttää melko lähelle palkkaa (ts. melkein heti luoksetulokäskyn jälkeen)
    - kun matka kunnossa, ala pidentää luoksetulokäskyn ja pysäytyskäskyn väliä

  • Seisominen
    Pysähtyy hyvin, joskin hieman samaa ongelmaa rintamasuunnan kanssa kuin maahanmenossa. Seisomisessa taaksemenon sieto vielä vähän hakusessa. Tahkottiin tätä aika paljon, ja alkoi mennä vähän paremmin. Silloin toimi kun jätin ohi mennessä Pepin eteen palkan.
    - tätä täytyy vaan vahvistaa :o)

  • Nouto
    Muutama nosto naksutellen. Yksi nouto liikkeenä niin, että vein kapulan noin kolmen metrin päähän. Hyvin meni, enkä sitten viitsinyt ottaa enempää toistoja.
    - jatkossa täytyis harjoitella heiton kestävyyttä ja pidentää noutomatkaa
    - näyttäisi siltä, että parhaiten sopii muutamat nostoharjoitukset ja sen jälkeen yksi suorituksenomainen liike

  • Kauko-ohjaus
    Muutama toisto noin viiden metrin matkalta. Hyvin meni.
    - jatkossa yllättävyyttä liikkeeseen, ennakoimisen ehkäisemistä (takaisin koiran luokse antamaan palkka)

  • Hyppy
    Muutamia toistoja tästä. Meni ihan ok, istuminen jostain syystä edelleen hieman hankalaa (ehdollistanut seisomisen kovin vahvasti). Istui kuitenkin paremmin kuin aikaisemmin, joskin vähän liian lähelle estettä. Millähän saisi sen menemään kauemmaksi esteestä...?
    - toistoja vaan ja istumisen vahventamista, myös estekorkeutta voisi nostaa välillä yhdellä laudalla, jotta tehdään ehkä jopa vähän vaikeampaa harjoitusta kuin kokeessa tarvitaan
Eihän nämä liikkeet nyt noita kahden viikon päässä olevia kisoja ajatellen mitenkään hyvällä mallilla ole, joten mitään kovin hyvää tulosta en kyllä sieltä odota. Kyllä mä sinne kisoihin menen kun Peppi ei kuitenkaan tuosta paikallaanolosta ole koskaan liikkeelle lähtenyt, ainoastaan noussut istumaan. Kakkostulokseen taidan olla ihan tyytyväinen, jos ei ihmeitä tapahdu muutaman seuraavan viikon aikana niin ykköstulos taitaa antaa vielä odottaa itseään. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä, että mitkä liikkeet tökkäävät kokeissa pahiten.