Tämän päiväinen koe oli ehdottomasti meidän paras koesuoritus moneltakin kannalta katsottuna. Selvästi palkkaamattomuustreeni on tuottanut tulosta ja Pepin vire pysyi koko suorituksen ajan melko samanlaisena. Myös kehään mennessä vire oli melko lähellä optimaalista, ehkä odotusaika venyi hieman liian pitkäksi ja ihan paras paras terä oli jo hiipunut. Toisaalta yritinkin saada Pepin mahdollisimman rauhalliseksi ennen suoritusta aiempien kuumumis- / ääntelyongelmien takia. Liikkeiden suoritusjärjestys oli hieman poikkeuksellinen, yksilöliikkeet suoritettiin ensin ja paikallaanmakuu vasta niiden jälkeen kussakin ryhmässä.

Tarkempi selvitys liikkeistä:

Seuraaminen 9
Seuraaminen käytännössä alkoi juoksuosuudella, jota en ole muutenkaan harjoitellut tarpeeksi. Juoksussa kontakti katosi, mutta normaaliseuraaminen oli omasta mielestänikin hyvää. Yksi perusasento meni vähän pieleen kun itse ennakoin liikkeelle lähdön pysähtymisen jälkeen.
Maahanmeno 10
Tässä ei mitään ihmeellistä.
Luoksetulo 6,5
Oikeastaan ainut asia, josta jäi huono maku suuhun koko kokeessa oli tämä luoksetulo. Ollaan harjoiteltu tätä paljon ja Peppi tekee todella hienoja suorituksia treeneissä. Jostain syystä en kuitenkaan taaskaan saanut takamagneettia aktivoitua tarpeeksi vaan Peppi tarvitsi kaksi merkkiä pysähdykseen. Lisäksi unohdin kertoa tuomarille käyttäväni käsimerkkiä, joten siitäkin kuulemma meni pisteitä. Plääh.
Seisominen 9
Kun palasin koiran ohi se ihan vähän käänsi takapäätä. Eli edelleen kummittelee tämä vanha virhe. Muuten ihan normi suoritus.
Nouto 9,5
Todella hyvin pysyi, ei minkäännäköistä viitettäkään varastamiseen :o). Eikä myöskään tavanomaista haukahdusta noutoon lähdettäessä. Puoli pistettä meni siitä, että palautti ravilla eikä laukalla.
Kauko-ohjaus 10
Tämä oli hyvä. Etäisyys tuntui meille lyhyeltä, koska ollaan harjoiteltu varmaan puolta pidemmällä matkalla.
Estehyppy 10
Tästä olin itse hieman epävarma, koska ei olla päästy ottamaan hyppyä pitkään aikaan. Hyvin kuitenkin meni ja jopa istui heti ensimmäisellä käskyllä esteen taakse.
Kokonaisvaikutus 10
Tämä lämmitti mieltä :o).
Paikallaanmakuu 10
Ei ongelmia, vaikka tätä vähän jännitinkin. Luulen, että meille oli etua siitä, että paikallaanmakuu suoritettiin yksilöliikkeiden jälkeen, sillä näin joudun toimimaan myös treenatessa. Jos otan paikallaanmakuun treenien alkuun on ääntely yleensä aivan mahdotonta. Ollaan siis tehty makuu nykyään todella rauhallisissa oloissa oman kotioven edessä treenien jälkeen, jotta saataisiin liikkeestä mahdollisimman rauhallinen.

Tulos siis AVO 1, pisteitä 184,5, sijoitus 1 ja kunniapalkintokin taidettiin saada. Mukava kisa kaiken kaikkiaan. Kisapaikka oli Vantaan Ojangossa ja tykästyin siihen kovasti. Tarpeeksi tilaa odotella rauhassa ja viritellä omaa koiraa, vaikka kokeessa olikin todella paljon koiria. Muutenkin järjestelyt olivat hyvät ja sujuivat ainakin avoimen luokan osalta. Kesäkuuksi ollaan ilmoittauduttu kahteen kokeeseen, eli nyt vaan jatketaan sekä AVO että VOI luokan liikkeiden treenaamista ja koitetaan kerätä kesän aikana ne puuttuvat ykköset koulutustunnukseen. Avoimessa luokassa on kuitenkin vielä niin leppoisaa kisata, että mielellään ollaan siellä vaikka vähän pidemmänkin aikaa keräämässä kisakokemusta. Voittaja on kuitenkin sitten jo ihan oma maailmansa.