Ajattelin tehdä pienimuotoisen tilannekatsauksen Pepin osaamistasoon, jotta osaisin paremmin suunnitella harjoitteluamme. Tärkeää olisi tällä hetkellä tunnistaa heikkoudet, keskittyä niihin ja pitää jo opittuja asioita yllä satunnaisilla kertauksilla tylsistymisen ehkäisyksi. Aluksi käyn alokasluokan liikkeet läpi kohta kohdalta pohtien, onko liike jo kunnossa ja mitä parannettavaa siinä mahdollisesti olisi.

Luoksepäästävyys: Tämän kanssa ei liene ongelmia. Peppi on yleensä hyväntahtoinen vieraita ihmisiä kohtaan, mutta ei yli-innokas. Ihanteellinen tapaus siis tässä suhteessa.

Paikallaanmakuu: Paikallaanmakuu on Pepillä melko varma, joskin on kovin tarkkaavainen ja niin sanotusti "valmiina lähtöön". Eli pysyy kyllä paikalla, mutta tarkkailee ohjaajaa koko ajan, pitäisi tehdä muuten rutkasti enemmän paikallaanoloa näkösuojassa, sen kanssa voi tulla ongelmia... Ensimmäisessä tokokokeessamme saimme tästä 10.

Seuraaminen: Peppi on innokas seuraaja, mutta tarvitsemme liikkeeseen vielä häiriönkestävyyttä sekä ajallista kestävyyttä. Ensimmäisessä kokeessa Peppi seurasi muuten hyvin, mutta kiersi parkkihallissa olevat vesilätäköt ja päätti myös jättää perusasennot suorittamatta... Seuraamisista saimme pisteet 7,5 ja 6.

Maahanmeno liikkeestä: Maahanmeno on aina ollut yksi Pepin lempiliikkeistä. Yleensä jollei se muuta keksi, se tarjoaa maahanmenoa. Jostain syystä ensimmäisessä kokeessamme Peppi kuitenkin jäi maahan -käskyn jälkeen seisomaan ja itse hölmönä annoin tämän jälkeen kaksoiskäskyn (sekä käskyn että käsimerkin) ja liike meni tämän seurauksena tietysti nollille. Liike on nykyään suhteellisen varma, en muista milloin tämä olisi treeneissä epäonnistunut.

Luoksetulo: Luoksetulo on Pepin bravuuri. Se tulee vähintään tuhatta ja sataa... Jos jotain pitäisi varmentaa, se olisi istumaan jääminen kun lähden sen viereltä. Tästä viimeksi 10.

Seisominen liikkeestä: Jää seisomaan ja tunnistaa kyllä käskyn. Voisi ehkä pysähtyä vielä enemmän "kuin seinään". Olen harkinnut, että opettaisin Pepille 'seis' -käskyn niin, että sen on missä tilanteessa tahansa pysähdyttävä kun käsky annetaan. Tätä voisi hyödyntää sitten myös luoksetulon pysäytyksen yhteydessä. Viimeksi saimme tästä 8,5 kun Peppi hieman kääntyi sivuttain palatessani sen vierelle. Epäilen, että tuijotin sitä liian kiinteästi  ja se hieman paineistui siitä. Täytyy muistaa olla tuijottamatta koiraa ensi kerralla!

Estehyppy: Hyppyä emme ole harjoitelleet todella pitkään aikaan, sitä pitäisi vielä muistuttaa mieleen... Siitä viimeksi 10.

Into tekemiseen Pepillä säilyi mielestäni hyvin koko kisatilanteen ajan. Draivia tuli vain lisää mitä pidemmälle koe eteni. Palkkaamattomuus ei siis ainakaan viime kisoissa tuntunut olevan ongelma.

Tästä eteenpäin:
Alokasluokan liikkeiden kohdalla näyttäisi olevan suurin ongelma seuraamisen varmuuden kanssa. Seuraaminen ottaa liiaksi tällä hetkellä häiriötä ulkopuolisista tekijöistä. Muuten uskon alokasliikkeidemme olevan kunnossa.
Avoimen luokan liikkeistä nouto ja kauko-ohjaus ovat sellaisia, joita olemme jo jonkin verran harjoitelleet. Kauko-ohjauksessa täytyy pikkuhiljaa ruveta pidentämään välimatkaa ( nyt noin 1,5 m). Noudossa olemme harjoitelleet lähinnä kapulan poimimista suuhun ja sivulle tuloa kapula suussa, koskaan emme ole vielä suorittaneet liikettä kokeiden mukaisesti. Luoksetulon pysäytystä ja avoimen luokan hyppyä alamme harjoitella vasta kun alokasluokasta on ykkönen taskussa :o).

Treenaamisemme jatkuu siis niin, että seuraamiseen yritetään saada lisää keskittymistä ja muilta osin alokasluokan liikkeitä vain muutamia kertoja viikossa muistutuksena. Keittiössä jatketaan kaukkareiden kanssa matkan pidentämistä ja noudon kanssa aletaan harjoittelemaan kapulan heittämistä (siis emäntä heittää ja Peppi on paikallaan ;o).