Olin eilen täysin turhautunut tähän meidän tunnariongelmaan, joten tänään pyysin heti viisaammalta nöyrästi apua :o). Ja onneksi pyysin, Heidi näki heti mikä oli vialla ja saatiin jo paljon onnistuneita suorituksia aikaiseksi. Ongelman on selkeästi aiheuttanut se, että vähän aikaa sitten aloin kieltää Peppiä väärien kapuloiden nostelusta. Kyllä, miten idiootti ihminen voikaan olla! Muistan tunnaria aloittaessani kirjoittaneeni, että en halua missään nimessä paineistaa koiraa tässä liikkeessä ja sitten menen KIELTÄMÄÄN sitä liikkeen aikana, ei hyvää päivää... No, tuloksena on ollut se, että Peppi menee kapuloille ja kääntyy muhun päin kysyäkseen, että mitäs sitten tehdään kun sähän sen mulle kerrot.

Nyt Heidin käskystä en edes katsonut Peppiin päin suorituksen aikana vaan olin täysin passiivinen, katselin taivaita ja annoin koiran hoitaa homman. Ja alkoihan se heti toimia. Muutamia vääriäkin tuli, mutta niihin ei reagoitu millään tavalla. Eli tärkein ohje jatkoa varten on se, että antaa koiran rauhassa tehdä työt, miellellään niin, että avustaja laittaa kapulat ilman että kumpikaan meistä, Peppi tai minä, ei tiedä mikä on oikea kapula ja avustaja kertoo kun lähtee palauttamaan oikeaa. Ja missään nimessä koiraa EI KIELLETÄ missään vaiheessa väärien nostelusta tai tuomisesta, ainoastaan kehut ja palkka jää tällöin tulematta.

Nyt pitäis vaan treenata paljon, mutta tuli hirveä kynnys treenata yksin (silloin kaikki yleensä menee pieleen). Taidan uskaltaa tehdä seuraavan kerran vasta ensi maanantaina taas Heidin kanssa...