Kävin eilen kyläilemässä mummoni luona ja päätin, että käytän Pepille vieraan ympäristön hyödyksi ja teen sen kanssa pienen treenin lähimaastossa. Pääasiassa ajattelin harjoitella seuraamista, mutta päätin ensin ottaa "alkuveryttelyksi" yhden luoksetulon. Jättäessäni Pepin istumaan huomasin kuitenkin, että kun lähdin sen viereltä se nousi samantien seisomaan. Palasin koiran luo rauhassa ja tein liikkeen uudestaan. Sama juttu! Ja vielä kolmannen kerran... Yritin sitten 'istu'-käskyllä saada Pepin istumaan muualla kuin sivulla, tarjosi joka ikinen kerta maahanmenoa... Voi elämä... En yksinkertaisesti saanut Peppiä istumaan, en edes houkuttelemalla. Perusasennossa istui, mutta heti kun irtosin sen viereltä se nousi seisomaan. Päätin lopettaa istumisen yrittämisen, sillä huomasin jo melkein hermostuvani, kyllähän sen nyt pitäisi istuminen osata! No, seuraaminen meni kuitenkin onneksi kivasti.

Tänään sitten oli tehoistumistreeni omassa keittiössä. Edelleen tarjosi aluksi kovasti maahanmenoa, mutta lopulta näytti tajuavan homman nimen ja pääsin vahvistamaan kivasti istumisesta (naksuttimella). Täytyy nyt jatkaa muutamia päiviä tätä istumisharjoittelua, mutta muistaa ottaa aina välillä myös maahanmenoa ja seisomista.

Otin Pepin kanssa myös paikallaanmakuun keittiössä niin, että itse menin pois näkyviltä. Pysyi kivasti paikalla, kävin palkkaamassa kahden minuutin aikana kaksi kertaa. Noudon edistymisestä olen itsekkin yllättynyt, liikkeen pystyy jo tekemään ihan koeliikkeen tapaan. Ainoa asia, mitä vielä varmistelen on paikallaan pysyminen kun heitän kapulan. Nyt taidan siirtyä omalle pihalle tämän liikkeen kanssa.