Tänään sählättiin taas agilitytreeneissä. Koko päivä oli yhtä hässäkkää töissä ja suoraan kotiin päästyäni riensin treeneihin, ei siis mikään paras mahdollinen olotila ohjaajalla. Alussa olin jotenkin niin omissa maailmoissani, että unohdin mikä on putki ja puomi enkä pystynyt antamaan Pepille edes kunnon käskyjä.

Teemana oli tällä kertaa kontaktit, joissa meillä ei tällä hetkellä ole mitään ongelmia. A:lla en pysäytä enkä palkkaa koiraa, puomilla laitan loppukontaktille namin odottamaan. Hieman mietityttää tosin tuo A:n loppukontakti, että tuleeko siinä tulevaisuudessa ongelmia kun vauhti ehkä vielä tuostakin kasvaa. Mennään nyt kuitenkin vielä näillä eväillä.

Keinu jännittää Peppiä edelleen, mutta meni mielestäni nyt paremmin kuin lauantaina. Naksuttelusta tuntui olevan se apu, että nyt Pepillä on kova draivi mennä keinulle ja jännitys alkaa vasta keinun puolivälin jälkeen. Tässä siis vaan paljon toistoja turvallisesti aina niin, että keinu ei missään tilanteessa pääse rämähtämään. Myös totutusta keinun rämähdysääneen niin, että koira seisoo vieressä ja kehutaan ja palkataan.

Yksi juttu mihin pitää nyt kiinnittää paljon huomiota on se, että Peppi pysyy lähdössä paikalla niin kauan kunnes saa lähtöluvan. Nyt on taipumusta hieman varastaa... Toinen asia on lahkeen pureminen, täytyy olla todella äkäinen kun koira tarttuu lahkeesta ja kaikki kiva loppuu siihen samantien. Yritän käydä tällä viikolla kentällä vähintään kerran, mielellään kaksi.