Tällä viikolla kävin maanantaina Pepin kanssa ennen vetämääni koulutusta treenaamassa Malminkartanon kentällä ja tänään tehtiin pikkutreeni tuossa viereisellä pikkukentällä. Maanantaisessa treenissä ei mitään kummallista, tehtiin luoksetuloa, istumista, seuraamista ja hyppynoutoa. Kaikki meni ihan mallikelpoisesti :o). Luoksetulon maahanmeno tuntuu vähän venyvän joten sen voisi ottaa vähän tehokkaamman treenin alle.

Tänään tehtiin ruutua, seuraamista, kaukokäskyjä, metallia ja istumista. Ruutu ok, menee hyvin jos näkee kosketusalustan tai lelun ruudussa mutta heti jos tietää ettei ruudussa ole mitään, sinne meno vähän nihkeää. Täytyy vaan tehdä lisää toistoja, josko se siitä rutinoituisi. Seuraaminen ok. Istuminen meni maanantaina ihan loistavasti, mutta tänään tarjosi aluksi monta kertaa seisomista. Kaukokäskyissä taas tuntuu, että ollaan päästy eteenpäin :o). Sain taas lisättyä matkaa istu - seiso vaihtoon, ja kun vaihdoin palkan tulemaan suoraan minulta (ei siis takapalkkaa), korjaantui vinoon vääntyvä loppuasentokin.

Murheenkryyniksi osoittautui kuitenkin se hemskatin metallikapula :o(. Peppi pitää kapulaa suussa ihan kohtuu nätisti, joten ajattelin, että jos vaikka seurauttaisin Peppiä kapula suussa se voisi auttaa kapulan ällöttävyyteen. Ei se kuitenkaan toiminut ollenkaan. Melkein heti kapula tippui suusta ja Peppi ei suostunut edes poimimaan sitä takaisin. Höh. Tehtiin sitten vain muutama pitoharjoitus ja jätettiin koko homma siihen. Nyt täytyisi kyllä saada Peppi jotenkin poimimaan kapula maasta, se tuntuu nimittäin olevan tällä hetkellä ylivoimaista.

Loppuviikon treenisuunnitelma:

  • Metallin pitoharjoituksia ja erityisesti poimintaharjoituksia
  • Paljon ruutua (vähintään yhden kerran niin, että ruutu on rakennettu ennen koiran kentälle tuontia)
  • Tunnari vähintään kerran
  • Kaukokäskyjen istu - seiso vaihtoa matkaa edelleen pidentäen