Peppi pääsi tänään ensimmäistä kertaa elämässään kokeilemaan nautakarjan paimentamista. Gööttiyhdistys järjesti kaksipäiväisen paimennustaipumustestin Rymättylässä, lähellä Naantalia. Testaajana toimi Örjan Skoglund Ruotsista. Oli todella mielenkiintoinen ja mukava päivä!

Paimennustaipumustestin mukaan Peppi osoittaa hyvää paimennustaipumusta. Arvosteluasteikko oli seuraava: ei paimennustaipumusta, välttävää paimennustaipumusta, hyvää paimennustaipumusta, erittäin hyvää paimennustaipumusta ja erinomaista paimennustaipumusta. Testin alku meni Pepin kohdalla hieman sähläykseksi, kun Peppiä kiinnosti enemmän laitumen laidalla kuvannut Halla (Pepin kasvattaja) kuin naudat. Tässä vaiheessa ajattelin, että eihän tästä mitään tule, mutta kun Halla tuli kanssamme laitumelle kävelemään, Peppi alkoi kiinnostua myös karjasta. Peppi liikkui hyvin eläimiä kohti, joskin se keskeytti paimennuksen turhan usein ja palasi meidän luo. Hyvää paimennustaipumusta kuitenkin osoitti se, että Peppi yritti koota lauman sen hajottua sekä se, että Peppi liikkui lauman takana sivulta sivulle lähes koko ajan.

Friian isä Bosse, isän sisko Pihka sekä isoäiti Sonja osallistuivat myöskin testiin. Bosse ja Pihka eivät osoittaneet paimennustaipumusta, Bosse lähinnä jahtasi karjaa (rohkeutta ei ainakaan puuttunut!), mutta Pihkaa naudat pelottivat eikä se ollut kovin halukas paimentamaan. Sonja taas teki töitä todella hyvin ja osoittikin testaajan mukaan erittäin hyvää paimennustaipumusta!

Todella mielenkiintoista seurata kuinka eri koirat työskentelivät. Iso kiitos Gööttiyhdistykselle testin järjestämisestä!!